Guláše a Omáčky
31.08.2010 16:44
Vytisknout recept
Azu po tatarsku
Ingredience
300 g libového hovězího masa, 1 lžička soli, mletý pepř, 1 lžíce oleje, 1 lžíce celozrné mouky, voda na podlévání (vývar), 1 větší bobkový list, pár kuliček nového koření, 2 sterilované okurky, 5 lžic rajčatového protlaku, 1...
—————
31.08.2010 16:43
Vytisknout recept
Balkánský guláš
Ingredience
500 g brambor, 400 g mletého masa, 2 velké cibule, 4 rajčata, 2 lžíce rajčatového protlaku, 250 g vařených fazolí, 1 litr masového vývaru, 3 lžičky Gulášové koření, 2 lžičky pálivé a sladké mleté papriky, sůl
Postup
...
—————
31.08.2010 16:43
Vytisknout recept
Bechyňský lázeňský měšec
Ingredience
750 g zadního hovězího masa, sůl, pepř, 50 g kečupu, 250 g pórku, 100 g měkkého salámu, 50 g slaniny, 60 g rostlinného tuku, 100 g cibule, 5 dcl vývaru, 40 g hladké mouky
Postup
Maso nakrájíme naplátky, hodně...
—————
31.08.2010 16:42
Vytisknout recept
Bramborový guláš
Ingredience
1 kg brambor, 50 g sádla, 1velká cibule, 1stroužek česneku, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1vrchovatá lžíce hladké mouky, 500 g měkké uzeniny, 1 kostka masoxu, majoránka, libeček nebo oregano, kmín, sůl
Postup
Syrové...
—————
31.08.2010 16:41
Vytisknout recept
Bramborový guláš s klobásou
Ingredience
600 g oloupaných brambor, 2 cibule, olej, mletá sladká i pálivá paprika, drcený kmín, sůl, 2 lžíce hladké mouky, několik hub, 100 g klobásy, 2 lžíce rajčatového protlaku, česnek, 1 lžička sypké polévkové kořenící...
—————
31.08.2010 16:40
Vytisknout recept
Bratislavská vepřová kýta na smetaně
Ingredience
2 větší cibule, máslo, sůl, 600 g vepřové kýty v celku, rajský protlak, mléko, hladkou mouku, 4 větší mrkve, 1 1 větší sterilovaná okurka, 1 kelímek smetany, hrášek (sterilovaný), citrönová šťáva (na...
—————
31.08.2010 16:39
Vytisknout recept
Bratislavské roštěnka
Ingredience
4 hovězí roštěnky, sůl, 1 cibule, sádlo, trochu vody na podlití, 2 lžíce hladké mouky na jíšku, 1 lžíce rajčatového protlaku, 150 ml smetany, půl mrkve, kousek celeru, 1 lžíce sterilovaného hrášku, sterilovaná...
—————
31.08.2010 16:38
Vytisknout recept
Bratislavský guláš
Ingredience
500 g zadního libového hovězího masa, 1 cibuli, 2 mrkve, 1 petržel, 1/4 celeru, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíci plnotučné hořčice, 1/2 lžičky cukru, 2, 5 dcl smetany ke šlehání, 3 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový...
—————
31.08.2010 16:37
Vytisknout recept
Burgunská hovězí pečeně
Ingredience
1 kg hovězího zadního masa, 50 g slaniny s kůží, 150 g margarínu, 150 g kořenové zeleniny, 100 g cibule, 30 g brusinkového kompotu, 50 g rajčatového protlaku, 50 g citrónu, 100 g hladké mouky, 20 g cukru, 3 g divokého...
—————
31.08.2010 16:36
Vytisknout recept
Burgunské hovězí maso
Ingredience
450 g hovězího nakrájeného na 1 cm kostky, 110 g nakrájené mrkve, 110 g nasekané cibule, 110 ml burgunského vína nebo podobného, 110 ml vody, 1 stroužek nasekaného česneku, 1 lžíce studené vody, 1 1/2 lžičky kukuřičné...
—————
Všechny články
—————