Bramborový guláš

31.08.2010 16:42

Bramborový guláš


Ingredience

 

1 kg brambor, 50 g sádla, 1velká cibule, 1stroužek česneku, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1vrchovatá lžíce hladké mouky, 500 g měkké uzeniny, 1 kostka masoxu, majoránka, libeček nebo oregano, kmín, sůl

Postup

 

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme nakostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobné kostičky. Do většího hrnce dáme sádlo a na sádle osmažíme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme kmín, papriku, brambory, masox, sůl, majoránku, libeček a rozetřený česnek. Zalijeme do poloviny vodou a dusíme pod pokličkou dokud brambory nezměknou. Přidáme salám nakrájený na kostičky nebo na nudličky a zaprášíme moukou. Chvilku ještě podusíme, potom dolijeme vodu a ještě krátce povaříme. Podáváme s chlebem a kyselou okurkou.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět