Osvědčené tipy a triky do kuchyně

01.09.2010 10:03

Ananas

Vytisknout článek Ananas Dužina čerstvého ananasu obsahuje enzym bromelin, který rozkládá tuky. Ten způsobuje srážení šlehačky a zabraňuje tuhnutí želatiny. Dužina čerstvého ananasu obsahuje enzym bromelin, který rozkládá tuky. Ten způsobuje srážení šlehačky a zabraňuje tuhnutí želatiny. Při...

—————

01.09.2010 10:02

Anýz

Vytisknout článek Anýz Anýz je od pradávna používán jako přísada do jídel pro podporu trávení. Jeho léčivé účinky jsou však mnohem všestrannější. Anýz ničí škodlivé bakterie, pomáhá při léčbě onemocnění dýchacích cest a je mírným afrodisiakem. Anýz je přidáván do pečiva, cukrovinek,...

—————

01.09.2010 10:01

Artyčoky

Vytisknout článek Artyčoky Stonky mladých artyčoků jsou skutečnou delikatesou. Stonek. Stonky mladých artyčoků jsou skutečnou delikatesou. Připravují se následujícím způsobem: vykruťte je, očistěte je škrabkou na zeleninu od veškerých vláken a nakrájejte je podélně na tenké proužky. Poduste je...

—————

01.09.2010 09:59

Avokádo

Vytisknout článek Avokádo Zralá avokáda spotřebujte co nejdříve; pokud je dužina měkká jako máslo, relativně rychle se kazí. Uchovávání. Zralá avokáda spotřebujte co nejdříve; pokud je dužina měkká jako máslo, relativně rychle se kazí. Při pokojové teplotě je lze skladovat maximálně dva dny, v...

—————

01.09.2010 09:58

Bábovka

Vytisknout článek Bábovka Bábovka se peče při mírné teplotě trouby. Bábovka se snadno vyklopí z formy, když formu vymažeme tukem, vložíme ji na chvíli do lednice, aby tuk ztuhnul, a teprve pak vysypeme moukou (tuk a mouka se spolu nepromísí). Bábovka půjde lépe vyklopit, když formu dobře...

—————

01.09.2010 09:57

Baklažán

Vytisknout článek Baklažán Baklažánové pyré získá zvláště výrazné aroma, pokud baklažány zabalíte do alobalu a budete je péci asi 25 minut v troubě při 180 °C. Smažení. Baklažány omyjte, nakrájejte na plátky, posypte solí a nechte je asi 10 minut odležet. Poté vymačkejte vodu, kterou pustily,...

—————

01.09.2010 09:55

Balzamikový ocet

Vytisknout článek Balzamikový ocet Balzamikový ocet lze zakoupit v různých úrovních stáří. Základní pravidlo zní: čím starší, tím dražší. Ocet se nechává zrát léta v sudech z různých druhů dřeva, přičemž ztrácí na objemu. Starší balzamikové octy jsou velmi koncentrované a mají téměř...

—————

01.09.2010 09:54

Bambusové výhonky

Vytisknout článek Bambusové výhonky Uchovávání. Bambusové výhonky se uchovávají naložené ve vodě a přiklopené asi deset dní v chladničce. Voda by se měla denně měnit. Design by Jozef Pataky

—————

01.09.2010 09:53

Banány

Vytisknout článek Banány Uchovávání. Banány vydrží při pokojové teplotě až jeden týden. Banány neuchovávejte v ledničce; slupka v chladnu ošklivě zčerná, ovoce ztratí aroma a rychle se zkazí. Banány neskladujte společně s jablky nebo pomeranči, protože v jejich sousedství zhnědnou. To lze...

—————

01.09.2010 09:52

Bazalka

Vytisknout článek Bazalka Tato voňavá středozemní bylina snadno přichází při vaření a pečení o své aroma. Proto byste ji měli přidávat krátce před podáváním. Obzvláště kořeněnou chuť má červená bazalka, která je momentálně dostupná již i na německém trhu. Bazalku si připravíme do zásoby na...

—————

—————