Osvědčené tipy a triky do kuchyně
01.09.2010 09:03
Vytisknout článek
Filo těsto
Filo těsto je tenounké těsto na záviny, které díky jeho neutrální chuti můžete plnit čímkoli.
Filo těsto můžete koupit jako zmražený výrobek v supermarketech a v tureckých či řeckých obchodech s potravinami. Postup: Zabalené těsto nechte rozmrazit přes noc v...
—————
01.09.2010 09:01
Vytisknout článek
Fondue
Do hrnce vložte kousek syrové brambory. Snížíte tím riziko, že rozpálený olej vykypí.
Masové fondue můžete namísto v oleji připravovat i ve vývaru. Tato varianta není tak kalorická a zároveň vám zůstane velmi silná a chutná polévka.
Design by Jozef Pataky ...
—————
01.09.2010 09:00
Vytisknout článek
Gnocchi
Poprašte si ruce a pracovní plochu moukou, aby vám na nich nezůstávalo lepkavé bramborové těsto. Gnocchi pak také budou lépe držet tvar.
Design by Jozef Pataky
—————
01.09.2010 08:59
Vytisknout článek
Hořčice
Hořčice zjemňuje těžká a tučná jídla. Doporučuje se například do dresinků nebo k potírání masa.
Uchovávání.
Hořčici dobře zavřete a skladujte v temnu a chladu. Neměla by se dostat do styku s kovem, protože oxiduje.
Hořčice chutná velmi jemně, když ji smícháme s...
—————
01.09.2010 08:56
Vytisknout článek
Housky a rohlíky
I housky a rohlíky z předchozího dne mohou být křupavé, když:
(1.) Zahřejte troubu na 180 °C.
(2.) Housku buď navlhčete, nebo do trouby vedle ní postavte misku vody.
(3.) Housku rozpékejte asi 5 až 10 minut.
Ihned podávejte a snězte, protože...
—————
01.09.2010 08:55
Vytisknout článek
Hovězí jazyk
Hovězí jazyk se musí vařit jen při velmi nízké teplotě, jinak ztvrdne.
Design by Jozef Pataky
—————
01.09.2010 08:53
Vytisknout článek
Hrášek
Špetka cukru podtrhne chuť.
Hrášek se před dalším zpracováním většinou nechává krátce povařit ve slané vodě (předvaření), prudce zchladí a poté se zpracovává podle receptu. Takto si udrží svou svěží zelenou barvu.
Špetka jedlé sody ve vodě na vaření rovněž napomáhá,...
—————
01.09.2010 08:51
Vytisknout článek
Hrozinky
Uschlé hrozinky budou zase měkké a voňavé.
Uschlé hrozinky, podobně jako hroznové víno nebo korintky, budou zase měkké a voňavé, pokud je namočíte na 30 minut do jablečné šťávy, citronové vody nebo černého čaje.
Design by Jozef Pataky
—————
01.09.2010 08:49
Vytisknout článek
Hrušky
Pokud chcete, aby nezralá hruška rychle dozrála, zabalte ji do novinového papíru a uložte ji ve vytopené místnosti.
Kompot.
K přípravě kompotu byste měli používat bezpodmínečně ovoce s tvrdou dužinou. Pokud jsou hrušky příliš měkké, rozvaří se na...
—————
01.09.2010 08:48
Vytisknout článek
Chléb
Měkký nebo teplý chléb se mnohem lépe nakrájí předem nahřátým nožem.
Aby těsto na chleba rychleji vzešlo (vykynulo).
Těsto na chleba nebo housky vykyne rychleji, když je postavíte do trouby předehřáté na 50°C nebo na topení. Ovšem pozor, aby nestálo v průvanu, jinak...
—————
Všechny články
—————