Osvědčené tipy a triky do kuchyně
01.09.2010 09:31
Vytisknout článek
Cibulové slupky
Osmažte cibuli do hněda (nejlépe tak, že rozpůlíte neoloupanou cibuli a ze strany řezu ji necháte silně zhnědnout na pánvi nebo v hrnci) a uvařte v polévce.
Polévka tak získá pěknou tmavou barvu.
Vývar z cibulových slupek lze velmi dobře použít k barvení...
—————
01.09.2010 09:30
Vytisknout článek
Citróny
Starší citróny změknou, pokud je naložíte do teplé vody.
Rozkrojený citrón váže pachy v ledničce.
Citrónová šťáva zamezuje zbarvení nakrájeného ovoce a zeleniny.
Pokud potřebujete jen pár kapek citrónu, napíchněte ho ostrým nožem na užší straně, nebo zapíchnete...
—————
01.09.2010 09:29
Vytisknout článek
Citrusové plody
Citrusové plody se téměř vždy pěstují při použití chemikálií. Proto pokud máte použít kůru, nestačí ji pouze omýt studenou vodou. Měli byste plody naopak mýt v horké vodě a důkladně vydrhnout utěrkou.
Z citrusových plodů získáte více šťávy, pokud je před...
—————
01.09.2010 09:28
Vytisknout článek
Cukr
Cukr podobně jako sůl zesiluje chuť. Zintenzivní například chuť pokrmů s rajčaty, paprikou či mrkví.
Zesílení chuti.
Cukr podobně jako sůl zesiluje chuť. Zintenzivní například chuť pokrmů s rajčaty, paprikou či mrkví. Aroma sladkých pokrmů podpoříte naopak špetkou...
—————
01.09.2010 09:26
Vytisknout článek
Cukroví, rolády a jiné sladkosti
Aby buchta po vytažení z trouby šla z formy nebo z plechu dobře vyklopit, vložte ji vymazanou tukem na chvíli do chladničky a pak teprve vysypejte moukou. Bude se snadno a rychle vyklápět.
Aby byl korpus na dort nadýchanější, nahradíme lžíci...
—————
01.09.2010 09:24
Vytisknout článek
Curry
Curry se skládá alespoň z 20 jednotlivých druhů koření a v každé národní kuchyni má jinou chuť.
Tepelné zpracování.
Před další úpravou se doporučuje curry nejdříve zahřát na malém množství tuku, aby se plně rozvinula jeho chuť.
Design by Jozef Pataky ...
—————
01.09.2010 09:23
Vytisknout článek
Čaj
Šmouhy po čaji na hrníčcích a konvičkách odstraníte snadno vlhkým, solí posypaným hadříkem.
Design by Jozef Pataky
—————
01.09.2010 09:22
Vytisknout článek
Čekanka
Uchovávání.
Čekanka roste na tmavých místech, a měla by se proto také uchovávat v temnu, jinak se konečky listů zbarví do zelena. V oddělení pro zeleninu v chladničce vám vydrží asi týden.
Příprava.
Chuť čekanky zjemníte, pokud ji vložíte asi na pět minut do teplé...
—————
01.09.2010 09:20
Vytisknout článek
Černý kořen
Černý kořen hnědne a barví i ruce. Proto se doporučuje zpracovávat ho v rukavicích.
Kořen lze lépe loupat, pokud ho spaříte horkou vodou.
Oloupané kořeny naložte do citronové vody, abyste zabránili silnému zbarvení.
Design by Jozef Pataky
—————
01.09.2010 09:18
Vytisknout článek
Červená řepa
Šťáva se hodí jako přirozené barvivo. Můžete s ní barvit například polevy, marcipán nebo rýži.
Barvení.
Červená řepa barví i kůži. Při jejím zpracovávání se doporučuje nosit rukavice.
Chuť.
Pokud se vám zemitá chuť zdá příliš silná, vařte červenou řepu ve slupce...
—————
Všechny články
—————