Osvědčené tipy a triky do kuchyně

01.09.2010 09:50

Bílé zelí

Vytisknout článek Bílé zelí Z bílého zelí podušeného s mlékem a octem vám vznikne zelí na kyselo. Hodí se skvěle k opakovanému ohřívání. Design by Jozef Pataky

—————

01.09.2010 09:48

Bobkový list

Vytisknout článek Bobkový list Bobkový list je sušený list vavřínu vznešeného (Laurus nobilis). Je hojně používán do smetanových omáček, voňavých polévek, kyselých jídel, při nakládání masa, okurek nebo hub, pečení masa a zvláště zvěřiny. Využívá se také k přípravě marinád a teriny. Působí...

—————

01.09.2010 09:47

Bramboráky

Vytisknout článek Bramboráky Bramboráky budou lépe stravitelné, když do těsta přidáme trošku prášku do pečiva a vše necháme trochu nakynout. Báječné křupavé bramboráky. Bramboráky budou nadýchanější a křupavější, pokud větší část mouky nahradíme strouhankou. Případně používáme hrubou mouku,...

—————

01.09.2010 09:45

Bramborová kaše

Vytisknout článek Bramborová kaše Bramborovou kaši zjemníte přidáním horkého mléka a másla, bude mít hebčí konzistenci a jemnější chuť. Zbytky. Bramborovou kaši lze zpracovat například na těsto na krokety: těsto tvarujte pomoučenýma rukama, ale mouky používejte málo. Tak se vám při smažení...

—————

01.09.2010 09:42

Bramborový salát

Vytisknout článek Bramborový salát U klasické marinády se brambory zalijí horkým vývarem a salát se nechá odležet přikrytý půl hodiny při pokojové teplotě. Uchovávání. Bramborový salát by se měl v ledničce skladovat nejvýše jeden den, protože se rychle kazí. Bramborový salát s majonézou...

—————

01.09.2010 09:39

Brambory

Vytisknout článek Brambory Aby vám brambory v troubě nebo na grilu nepraskly, několikrát je propíchněte ostrým nožem a zabalte do alobalu. Opékání. Na základě nejnovějších vědeckých výzkumů doporučuje ministerstvo zdravotnictví nevystavovat brambory a další potraviny obsahující škroby při...

—————

01.09.2010 09:38

Brokolice

Vytisknout článek Brokolice Brokolice by se zásadně neměla konzumovat syrová. Před jejím dalším zpracováním brokolici vložte vždy do mírně vroucí vody (předvaření), vyjměte a opláchněte studenou vodou - tak si uchová vitaminy, chuť a barvu. Design by...

—————

01.09.2010 09:36

Bylinky

Vytisknout článek Bylinky Čerstvé bylinky můžete v ledničce skladovat dva až tři dny, pokud je ovšem dobře navlhčíte a zavinete do alobalu nebo utěrky. Čerstvé bylinky můžete i zmrazit: namleté nebo nasekané bylinky rozložte na plech nebo na tác a nechte krátce namrazit v mrazáku. Potom...

—————

01.09.2010 09:35

Carpaccio

Vytisknout článek Carpaccio Carpaccio - jsou většinou slabé plátky svíčkové naložené v olivovém oleji, balsamikovém octu, posypané špekem a parmazánem. Maso je vždycky syrové, pořád krvavé, uvnitř šťavnaté. Design by Jozef Pataky

—————

01.09.2010 09:33

Cibule

Vytisknout článek Cibule Cibule nakrájená na kolečka nebo na kostičky vám rychleji zhnědne, posypete-li ji před smažením trochou mouky. Hnědnutí. Cibule nakrájená na kolečka nebo na kostičky vám rychleji zhnědne, posypete-li ji před smažením trochou mouky. Uchovávání. Rozpůlená cibule vám...

—————

—————