Osvědčené tipy a triky do kuchyně
01.09.2010 09:50
Vytisknout článek
Bílé zelí
Z bílého zelí podušeného s mlékem a octem vám vznikne zelí na kyselo. Hodí se skvěle k opakovanému ohřívání.
Design by Jozef Pataky
—————
01.09.2010 09:48
Vytisknout článek
Bobkový list
Bobkový list je sušený list vavřínu vznešeného (Laurus nobilis).
Je hojně používán do smetanových omáček, voňavých polévek, kyselých jídel, při nakládání masa, okurek nebo hub, pečení masa a zvláště zvěřiny. Využívá se také k přípravě marinád a teriny.
Působí...
—————
01.09.2010 09:47
Vytisknout článek
Bramboráky
Bramboráky budou lépe stravitelné, když do těsta přidáme trošku prášku do pečiva a vše necháme trochu nakynout.
Báječné křupavé bramboráky.
Bramboráky budou nadýchanější a křupavější, pokud větší část mouky nahradíme strouhankou. Případně používáme hrubou mouku,...
—————
01.09.2010 09:45
Vytisknout článek
Bramborová kaše
Bramborovou kaši zjemníte přidáním horkého mléka a másla, bude mít hebčí konzistenci a jemnější chuť.
Zbytky.
Bramborovou kaši lze zpracovat například na těsto na krokety: těsto tvarujte pomoučenýma rukama, ale mouky používejte málo. Tak se vám při smažení...
—————
01.09.2010 09:42
Vytisknout článek
Bramborový salát
U klasické marinády se brambory zalijí horkým vývarem a salát se nechá odležet přikrytý půl hodiny při pokojové teplotě.
Uchovávání.
Bramborový salát by se měl v ledničce skladovat nejvýše jeden den, protože se rychle kazí.
Bramborový salát s majonézou...
—————
01.09.2010 09:39
Vytisknout článek
Brambory
Aby vám brambory v troubě nebo na grilu nepraskly, několikrát je propíchněte ostrým nožem a zabalte do alobalu.
Opékání.
Na základě nejnovějších vědeckých výzkumů doporučuje ministerstvo zdravotnictví nevystavovat brambory a další potraviny obsahující škroby při...
—————
01.09.2010 09:38
Vytisknout článek
Brokolice
Brokolice by se zásadně neměla konzumovat syrová.
Před jejím dalším zpracováním brokolici vložte vždy do mírně vroucí vody (předvaření), vyjměte a opláchněte studenou vodou - tak si uchová vitaminy, chuť a barvu.
Design by...
—————
01.09.2010 09:36
Vytisknout článek
Bylinky
Čerstvé bylinky můžete v ledničce skladovat dva až tři dny, pokud je ovšem dobře navlhčíte a zavinete do alobalu nebo utěrky.
Čerstvé bylinky můžete i zmrazit: namleté nebo nasekané bylinky rozložte na plech nebo na tác a nechte krátce namrazit v mrazáku. Potom...
—————
01.09.2010 09:35
Vytisknout článek
Carpaccio
Carpaccio - jsou většinou slabé plátky svíčkové naložené v olivovém oleji, balsamikovém octu, posypané špekem a parmazánem. Maso je vždycky syrové, pořád krvavé, uvnitř šťavnaté.
Design by Jozef Pataky
—————
01.09.2010 09:33
Vytisknout článek
Cibule
Cibule nakrájená na kolečka nebo na kostičky vám rychleji zhnědne, posypete-li ji před smažením trochou mouky.
Hnědnutí.
Cibule nakrájená na kolečka nebo na kostičky vám rychleji zhnědne, posypete-li ji před smažením trochou mouky.
Uchovávání.
Rozpůlená cibule vám...
—————
Všechny články
—————