Bramborový guláš s klobásou

31.08.2010 16:41

Bramborový guláš s klobásou


Ingredience

 

600 g oloupaných brambor, 2 cibule, olej, mletá sladká i pálivá paprika, drcený kmín, sůl, 2 lžíce hladké mouky, několik hub, 100 g klobásy, 2 lžíce rajčatového protlaku, česnek, 1 lžička sypké polévkové kořenící směsi, kousek papriky, mletý pepř, majoránka

Postup

 

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, vmícháme mletou papriku a kmín, po zpěnění zalijeme trochou vody a uvedeme do varu. Přidáme brambory nakrájené nakostky, sůl a dusíme pod poklicí, až jsou brambory poloměkké. Zahustíme je světlou jíškou z oleje a mouky, dobře ji rozmícháme, přidáme naplátky nakrájené houby, klobásu, rajčatový protlak, česnek, kořenící směs a dusíme, až brambory změknou. Nakonec vmícháme majoránku, prohřejeme a při podávání posypeme porce paprikou nakrájenou nanudličky a čerstvě mletým pepřem.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět