Bratislavská vepřová kýta na smetaně

31.08.2010 16:40

Bratislavská vepřová kýta na smetaně


Ingredience

 

2 větší cibule, máslo, sůl, 600 g vepřové kýty v celku, rajský protlak, mléko, hladkou mouku, 4 větší mrkve, 1 1 větší sterilovaná okurka, 1 kelímek smetany, hrášek (sterilovaný), citrönová šťáva (na dochucení)

Postup

 

Na másle opečeme dozlatova jemně nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso vcelku. Po opečení masa přidáme rajský protlak, podlijeme trochou vody a dusíme přiklopené pokličkou. Udušené maso vyjmeme a omáčku zahustíme s mícháním mléka s moukou. Mrkev uvaříme a nakrájíme spolu s okurkou nakostičky. Pak omáčku přecedíme, zjemníme smetanou, přidáme mrkev s okurkou a hrášek. Nakonec dochutíme solí a citrónovou štávou. Podáváme s houskovými knedlíky.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět