Balkánský guláš

31.08.2010 16:43

Balkánský guláš


Ingredience

 

500 g brambor, 400 g mletého masa, 2 velké cibule, 4 rajčata, 2 lžíce rajčatového protlaku, 250 g vařených fazolí, 1 litr masového vývaru, 3 lžičky Gulášové koření, 2 lžičky pálivé a sladké mleté papriky, sůl

Postup

 

Cibuli nakrájíme nadrobno, na troše oleje ji osmahneme dorůžova, přidáme mleté maso, gulášové koření a opečeme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, přidáme k masu, podlijeme vývarem asi 20 minut dusíme. Přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, vařené fazole, pálivou a sladkou mletou papriku, protlak a 10 minut vaříme. Podle potřeby podléváme a před koncem posypeme sekanou petrželkou. Hotový guláš podáváme s chlebem.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět