Bratislavský guláš

31.08.2010 16:38

Bratislavský guláš


Ingredience

 

500 g zadního libového hovězího masa, 1 cibuli, 2 mrkve, 1 petržel, 1/4 celeru, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíci plnotučné hořčice, 1/2 lžičky cukru, 2, 5 dcl smetany ke šlehání, 3 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, špetku tymiánu, 1/2 kostky hovězího bujonu, 1/2 lžičky citrónové šťávy, sůl

Postup

 

Omyté, osušené maso nakrájíme na stejně velké kostky. Kostky vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Přidáme očištěnou, na tenké nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a jemně nakrájenou cibuli. Směs osolíme, přidáme všechno koření, citrónovou šťávu a vše důkladně promícháme. Do směsi přidáme zbytek přísad, hořčici, cukr, hladkou mouku, rozdrobíme 1/2 kostky hovězího bujonu a zalijeme smetanou ke šlehání. Vše ještě znovu dobře promícháme. Doporučujeme vždy alespoň dvakrát důkladně promíchat a to proto, že po celou dobu vaření směs nemícháme. Keramickou nádobu vložíme do pomalého hrnce a vaříme na I. stupni asi 8 hodin nebo na II. stupni 5 hodin. Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět