Burgunské hovězí maso

31.08.2010 16:36

Burgunské hovězí maso


Ingredience

 

450 g hovězího nakrájeného na 1 cm kostky, 110 g nakrájené mrkve, 110 g nasekané cibule, 110 ml burgunského vína nebo podobného, 110 ml vody, 1 stroužek nasekaného česneku, 1 lžíce studené vody, 1 1/2 lžičky kukuřičné mouky

Postup

 

Maso nakrájíme nakostky, osolíme, opepříme a opečeme prudce v pánvi na oleji do hněda. Na pánev k masu přidáme mrkev, cibuli, zalijeme burgunským, vodou a přidáme česnek. Uvedeme k varu a pak zmírníme plamen. Přikryjeme pokličkou a dusíme 45 minut, až je maso měkké. Přeneseme maso na servírovací talíř a udržujeme v teple. V malé misce smícháme studenou vodu, mouku a směsí zahustíme vypečenou šťávu z masa na pánvi. Omáčku varem zahustíme (až se tvoří u dna bubliny) a ještě za míchání dvě minuty povaříme a šťávu přilijeme k masu. Podáváme s knedlíky nebo s rýží.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět