Azu po tatarsku

31.08.2010 16:44

Azu po tatarsku


Ingredience

 

300 g libového hovězího masa, 1 lžička soli, mletý pepř, 1 lžíce oleje, 1 lžíce celozrné mouky, voda na podlévání (vývar), 1 větší bobkový list, pár kuliček nového koření, 2 sterilované okurky, 5 lžic rajčatového protlaku, 1 lžička worcesteru

Postup

 

Maso nakrájíme nanudle, osolíme, opepříme a opečeme na rozpálené, olejem vymazané teflonové pánvi. Zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a přidáme bokový list a nové koření. Dusíme pod pokličkou do změknutí masa, případně podléváme dle potřeby vodou. Okurky nakrájíme nanudličky. Až je maso měkké, odstraníme bobkový list a nové koření. Přidáme protlak a okurky. Krátce povaříme a dochutíme solí a worcestrem. Azu lze jíst i bez přílohy. Nejde-li to jinak, jako přílohu podáváme trochu rýže či různé zeleniny (rajčata, salát. okurku apod.).
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět