Bechyňský lázeňský měšec

31.08.2010 16:43

Bechyňský lázeňský měšec


Ingredience

 

750 g zadního hovězího masa, sůl, pepř, 50 g kečupu, 250 g pórku, 100 g měkkého salámu, 50 g slaniny, 60 g rostlinného tuku, 100 g cibule, 5 dcl vývaru, 40 g hladké mouky

Postup

 

Maso nakrájíme naplátky, hodně rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme kečupem, naplníme nakrájeným pórkem, salámem, slaninou, upravíme do tvaru měšce a zavážeme nití. Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, vložíme měšce, opečeme, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a provaříme. Dochutíme solí, kečupem a šťávu přecedíme na měšce. Podáváme s rýží, s bramborami nebo s těstovinami.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět