Polévky
26.08.2010 13:18
Vytisknout recept
Polévka z králičích drobků
Ingredience
3 l vody, 1 až 2 králičí hlavy, 1 lžíci soli, 1 bobkový list, 4 kuličky celého pepře, králičí játra a ledvinky, 2 mrkve, 2 petržele, 1/2 celeru, 1 pórek, 2 lžíce zeleného hrášku, 100 g másla, 2 lžíce hladké mouky,...
—————
26.08.2010 13:11
Vytisknout recept
Polévka z králičích hlav
Ingredience
2 králičí hlavy, 2 mrkve, 1 petržel, 1 celer, 1 cibule, mletý pepř, sůl, 1 malá chilli paprička, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 2 kuličky černého pepře, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, zelená...
—————
26.08.2010 13:04
Vytisknout recept
Polévka z kysaného zelí
Ingredience
150 g kysaného zelí, 150 g brambor, 125 ml kysané smetany, 20 g hladké mouky, 1 žloutek, 20 g másla, mletá červená paprika, kmín, sůl
Postup
Kysané zelí propláchneme rychle ve studené vodě,...
—————
26.08.2010 13:01
Vytisknout recept
Polévka z uzeného masa
Ingredience
3 l vody, 500 g uzených žebírek, 1 mrkev, kousek celeru, 2 až 3 stroužky česneku, 1/4 kapusty, 3 lžíce zeleného hrášku, sůl podle potřeby, 3 lžíce krupice (nebo rýži), 1 vejce, zelenou...
—————
26.08.2010 12:55
Vytisknout recept
Polévka z vepřového jazyka s kroupami
Ingredience
1 vepřový jazyk, 100 g krup, 50 g hrášku, 1 malá mrkev, 3 stroužky česneku, kousek pórku, mletý pepř, celý pepř, sůl
Postup
Vepřový jazyk vložíme do studené osolené vody se 4...
—————
26.08.2010 12:50
Vytisknout recept
Polévka z vepřových žebírek se žampióny
Ingredience
2,1/2 l vody, 300 g vepřových žebírek, sůl, 1 bobkový list, 1 zrnko nového koření, 5 zrnek celého pepře, 100 g mrkve, 60 g kořenové petržele, 60 g celeru, 100 až 200 g žampiónů, 100 g pórku, 2...
—————
26.08.2010 12:45
Vytisknout recept
Polévka ze štiky
Ingredience
1,1/2 l vody, 1/2 kg štiky i s hlavou, 25 g mrkve, 20 g pertžele, 25 g celeru, 1 větší cibuli, 100 g tuku, 200 g hladké mouky, pepř, sůl, špetku nastrouhaného muškátového květu, 20 g polévkového koření, 1/2 l mléka, 2...
—————
26.08.2010 12:38
Vytisknout recept
Pórková s drožďovými knedlíčky
Ingredience
3 l kuřecího vývaru, 1 pórek, 1 mrkev, 250 g droždí, olej, cibule, česnek, 1 vejce, sůl, mletý pepř, majoránka, strouhanka, vegeta
Postup
Do kuřecího vývaru dáme nakrájený pórek a...
—————
26.08.2010 12:34
Vytisknout recept
Prdelačka
Ingredience
1l masového vývaru, 3 brambory, 1 jelítko, sůl, 4 stroužky česneku, pepř, majoránku
Postup
Připravíme z masa vývar, dáme do něj vařit nakostky nakrájené brambory. Z jelítka sundáme střívko, rozkrájíme jej...
—————
26.08.2010 12:30
Vytisknout recept
Rajčatová polévka s bílými fazolemi
Ingredience
1 konzerva bílých fazolí v rajčatové omáčce, sůl, pepř, 1 lžíci čerstvé bazalky nebo 1 lžičku sušené, 1 klobásku
Postup
K obsahu konzervy přidáme asi 3/4 litru studené vody,...
—————