Zelňačka s mletým masem

26.08.2010 10:20

Zelňačka s mletým masem


Ingredience

 

 
2 větší cibule, olej, 300 g mletého vepřového masa, mletý pepř, sůl, 1 lžičku sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, 400 g kysaného zelí, 5 velkých brambor, 1 bobkový list, 2 nožičky paprikové klobásy, 1 l mléka, 3 lžíce hladké mouky, 1 zakysanou smetanu

 

Postup

 

 
Do hrnce nalijeme olej, přidáme pokrájenou cibuli, mleté maso a necháme chvíli podusit. Zachvilku přidáme pepř, sůl, papriky, pokrájené zelí a nakostičky nakrájené brambory. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list a necháme vařit. Po chvíli vložíme nakolečka nakrájenou klobásu. (Vody by mělo být asi tolik, aby směs byla ponořená a jen se dusila.) Když je vše uvařeno, dáme do mléka asi 3 lžíce hladké mouky, nalijeme do polévky a povaříme. Pokud je polévka moc hustá, přidáme vodu. Rozpis je asi na 4 l polévky. Nakonec zamícháme zakysanou smetanu a dochutíme např. maggi a solí.

 

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět