Zelňačka III.

26.08.2010 09:47

 

 


 
Zelňačka III.
 
Ingredience
 
2 velké cibule, 2 lžíce oleje, 5 velkých brambor, 1 sklenici kysaného zelí, 1 kg uzených kostí, 1 bobkový list, 2 zrníčka pepře, špetku nového koření, mléko, hladkou mouku, Tatra mléko v plechovce, sůl, polévkové koření
Postup
V hrnci v oleji necháme zesklovatět cibule, pak přidáme nakostky nakrájené brambory a chvilku necháme restovat s cibulí. Potom přidáme propláchnuté a nakrájené zelí, kosti a zalijeme s 1 l vody. Přidáme bobkový list, celý pepř a nové koření. Necháme vařit dokud není maso na kostech a brambory měkké. Po uvaření vychladlé kosti obereme od masa, dáme zpátky do polévky, dolijeme vařící vodu na 5 litrů a ještě přivedeme do varu. Zahustíme mlékem a hladkou moukou. Nakonec přidáme Tatra mléko a hrnec dáme stranou. Dochutíme solí a polévkovým kořením. Podáváme s chlebem.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět