Žampiónová polévka s hráškem

26.08.2010 10:18

Žampiónová polévka s hráškem


Ingredience

 

 
1 velká konzerva zeleného hrášku, hrst sušených hub, 1 velká konzerva žampionů na plátky, 100 g anglické slaniny, 1 velkou cibuli, 100 g másla, 1 kostku masoxu, 1 lžíci světlé jíšky, sůl, pepř, 4 plátky tmavého toustového chleba, 100 g sýra na strouhání, na ozdobení zelenou petrželku

 

Postup

 

 
Namočíme sušené houby do vody a necháme je nabobtnat. Z konzervy necháme okapat zvlášť hrášek a žampióny. Anglickou slaninu nakrájíme naproužky. Cibuli nakrájíme nakostky a jemně zpěníme na polovičním množství másla. Přidáme plátky žampiónů, proužky anglické slaniny a orestujeme. Tuto směs zalijeme horkou vodou s masoxem, přidáme hrášek a namočené houby i s vodou. Jakmile se začne znovu vařit, přidáme lžíci světlé jíšky a povaříme asi 10 minut. Podle chuti dosolíme a opepříme. Toustový chléb nakrájíme nakostičky, opečeme na druhé části másla, přendáme na misku a ještě horký ho posypeme hrubě nastrohaným sýrem. Opečeným chlebem se sýrem posypeme polévku a ozdobíme zelenou petrželkou.

 

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět