Španělská česnečka
Ingredience
1/4 hrnku olivového oleje, 7 stroužků česneku, 1/2 hrnku strouhanky, 1 lžička sladké mleté papriky, 3 velká a masitá rajčata, chilli koření, 2 vejce, sůl, zelená petrželka, 1,5 l vody
Postup
Nejdříve očistíme česnek, opláchneme rajčata, odstraníme z nich vnitřky a nakrájíme je naproužky. Do hrnce na polévku dáme olej a rozehřejeme jej. Přidáme prolisovaný česnek a za stálého míchání ho osmahneme. Poté přidáme strouhanku a opečeme dorůžova. Vše zalijeme horkou vodou, ihned přidáme nakrájená rajčata a všechno koření. Zvolna vaříme asi půl hodiny. Do vařící polévky přilijeme tenkým proudem a přes vidličkou rozšlehaná vejce a vše necháme při mírné teplotě vařit ještě asi 3 minuty. Česnečku podáváme samozřejmě horkou, posypanou zelenou petrželkou a případně kousky opečeného chleba či žemle.