Vepřový guláš se žampióny

Ingredience
750 g vepřového plecka nebo kýty, 50 g slaniny, 3 cibule, 3 lžíce oleje (sádlo), mletou sladkou papriku, sůl, 1 lžíci drceného kmínu, 1 lžíce octa, 1 gulášovou kostku, 200 g žampiónů, hladkou mouku nebo instantní tmavou jíšku
Postup
Maso nakrájíme nakostky, slaninu a cibuli nakostičky. V kastrolu rozpálíme 3 lžíce oleje, přidáme slaninu, cibuli a mícháme, dokud cibule nezesklovatí. Potom přidáme nakrájené maso, orestujeme, až se zatáhne, poprášíme paprikou, mírně osolíme, přidáme asi 1 lžíci drceného kmínu,1 lžíci octa, zamícháme, podlijeme vodou, dusíme zvolna pod pokličkou do měkka. Občas zkontrolujeme, promícháme a podle potřeby podlijeme. Můžeme také přidat gulášovou kostku, kterou jsme předem rozpustili v teplé vodě. Když je maso téměř měkké, přidáme naplátky nakrájené žampióny. Připravíme jíšku, rozmícháme ve vodě a zahustíme guláš. Podle potřeby dochutíme. Potom necháme guláš ještě asi 10 až 15 minut probublávat a odstavíme. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem. Zdobíme kolečkami cibule nebo na hranolky nakrájené papriky.