Vepřové maso s houbami a omeletou

29.08.2010 07:59

Vepřové maso s houbami a omeletou


Ingredience

 

 
400 g vepřové kýty, 40 g sušených hub, 2 vejce, 1 lžičku solamylu, špetku zázvoru, pepř, na špičku nože muškátového květu, 4 lžičky sójové omáčky, 2 stroužky česneku, 3 lžíce oleje

 

Postup

 

 
Sušené houby spaříme horkou vodou a necháme asi 1 hodinu nabobtnat. Poté je zcedíme, mírně vymačkáme vodu a je-li třeba, pokrájíme namenší kousky. Maso nakrájíme natenké plátky o velikosti asi 2 x 3 cm, posypeme solamylem, zázvorem, mletým pepřem, muškátovým květem, pokapeme polovinou sójové omáčky, promícháme a necháme půl hodiny odležet. Zatím z rozšlehaných vajec na 1 lžíci oleje usmažíme omeletu, necháme ji vychladnout a nakrájíme nanudličky. Do pánve přidáme další lžíci oleje a rychle osmahneme houby, pak je dáme stranou, opět přidáme lžíci oleje a osmažíme plátky česneku spolu s naloženým masem. Asi po 3 až 4 minutách, kdy maso rovnoměrně zhnědne, přidáme houby a nakrájenou omeletu, vše pokapeme zbývající sójovou omáčkou a za stálého míchání ještě asi minutu smažíme. Podáváme s rýží.

 

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode