Vepřová roláda s mletým masem a omeletou

03.09.2010 12:04

Vepřová roláda s mletým masem a omeletou


Ingredience

750 g vepřové kýty (bůčku), 200 g mletého masa, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, 1 lžička koření na mleté maso, 2 vejce, 6 lžic nakrájené zeleniny, olej, 100 g nastrouhané nivy, 1 klobása, Vegeta, vodu (vývar)

Postup

Maso rozkrojíme tak, aby z něj po naklepání vznikla placka asi 5 mm silná. (Mnohem jednodušší je požádat o tuto práci řezníka, nebo koupit již připravené maso na roládu). (Na obrázku je roláda z vepřového boku, který byl pro tyto účely upraven již v prodejně). Připravené maso po obou stranách osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme prolisovaným česnekem. Mleté maso promícháme se solí a s kořením na mleté maso a rovnoměrně ho poklademe na vepřový plát. Vajíčka se špetkou soli rozšleháme vidličkou a připravíme si zeleninu. Lze použít sterilovanou, mraženou nebo čerstvou, ale aby roláda dobře vypadala, je vhodné, aby zelenina byla pestrá (třeba mrkev, hrášek, červená nebo zelená paprika apod). Na pánvi rozpálíme trochu oleje, vlijeme na něj rozšlehaná vejce a rovnoměrně posypeme zeleninou. Upečeme omeletu a přeneseme ji (pokud možno celou a neporušenou) na připravený základ rolády. Omeletu posypeme strouhanou nivou. Klobásu oloupeme a po délce rozkrojíme na čtvrtiny, ty rozložíme na nivu a celou roládu zavineme. (Dobře se to dělá například za pomoci potravinářské fólie, kterou podložíme pod roládu). Snažíme se ji zavinout pevně, zpevníme ji režnou nití (nebo jsme-li zruční, stačí i jehly na závitky). Roládu přeneseme do pekáčku, podlijeme vodou (asi 6 až 7 mm) a můžeme ji posypat na povrchu vegetou. Pečeme v troubě při 190 °C, pod dobu asi 90 minut. Během pečení ji dvakrát obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem. Hotovou roládu necháme asi 10 minut zchladnout, odstraníme režnou nit (jehly na závitky) a nakrájíme na plátky. (Na řezu by měla mít zajímavou mozaiku). Podáváme teplou s různě upravenými brambory nebo s kaší, ale můžeme ji podávat i studenou s chlebem a zeleninovým salátem.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode