Vepřová kýta na smetaně

31.08.2010 13:44

Vepřová kýta na smetaně


Ingredience

 

750 vepřové kýty, 250 ml zakysané smetany, 40 g slaniny, 100 g kořenové zeleniny mrkev, petržel, celer, 1 litr vývaru z bujónové kostky, 50 g másla, 4 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, trochu tymiánu, 1 citrón, 10 g cukru, 20 g hladké mouky, sůl

Postup

 

Umyté maso osušíme, necháme vcelku, protáhneme ho na nudličky nakrájenou slaninou a osolíme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme nanudličky. Připravíme vývar z bujónové kostky podle návodu. V kastrolu rozpálíme máslo, vložíme zbytek slaniny, nakrájenou kořenovou zeleninu to vše osmahneme, přidáme pepř, nové koření, tymián, potom vložíme maso a podlijeme vývarem, dáme do trouby a nejprve maso dusíme pod pokličkou. Ke konci pokličku sundáme a maso opečeme po obou stranách dočervena. Upečené maso vyndáme z kastrolu a dáme na prkýnko. Až trochu zchladne, nakrájíme ho naplátky. Šťávu z pod masa rozmixujeme i se zeleninou, pak přidáme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, ochutíme citrónovou šťávou a cukrem, ochutnáme a případně přisolíme. Omáčkou poléváme maso, jako přílohu použijeme houskové knedlíky.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode