Valašský guláš

Ingredience
600 g předního hovězího masa, mletý pepř, 5 lžic oleje, 2 cibule, 1 lžičku sladké mleté papriky, několik kuliček pepře, 2 kuličky nového koření, kmín, 1/2 bobkového listu, majoránku, 4 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 7 dcl vývaru, 80 g slaniny, 200 g kysaného zelí, 120 g žampiónů, sůl
Postup
Maso nakrájené nakostky osolíme, opepříme, na oleji osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmažíme, doplníme lžičkou mleté sladké papriky, celým pepřem, novým kořením, přidáme kmín, bobkový list, utřený česnek a vše vydusíme do tuku. Potom zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme. Kekonci dušení přidáme majoránku a šťávu dochutíme. Kysané zelí, nakousky nakrájené žampióny podusíme na slanině a vložíme do hotového guláše. Podáváme s houskovým knedlíkem.