Svíčková omáčka s masovými koulemi

31.08.2010 13:57

Svíčková omáčka s masovými koulemi


Ingredience

 

1 litr vody, 5 kuliček nového koření, 5 větších bobkových listů, špetka tymiánu, 3 balíčky zeleniny pod svíčkovou nebo čerstvá zelenina (mrkev, petržel, celer), 1 větší cibule, špek, 1 kg mletého masa, 1 vejce, 5 plných lžic strouhanky, sůl, majoránka, 1 šlehačka, hladká mouka, citrónová šťáva

Postup

 

Do kastrolu nalijeme 1 litr vody, svaříme nové koření, bobkový list a tymián a necháme vychladnout. Nakrájíme zeleninu, cibuli, špek, vše dáme do pekáčku a zalijeme připraveným vychladlým nálevem. Potom smícháme mleté maso, vejce, strouhanku, sůl a majoránku a vytvoříme kuličky. Vložíme je do pekáčku mezi zeleninu s kořením, dolijeme studenou vodu a dáme do trouby péct. Během pečení masové kuličky obracíme, během pečení podle potřeby doléváme vodu. Když jsou masové kuličky hotové, vyndáme je do kastrolu, směs zahustíme, zalijeme šlehačkou, zahustíme moukou a necháme ještě provařit. Pak omáčku přecedíme do kastrolu s koulemi, zeleninu propasírujeme, omáčku osolíme a dochutíme citrónovou šťávou. Podáváme s houskovými knedlíky.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode