Staročeská kachna

01.09.2010 18:01

Staročeská kachna


Ingredience

1 kachnu, špetka tymiánu a zázvoru, 2 bobkové listy, 2 hřebíčky, 5 zrnek nového koření, 5 zrnek černého pepře, 1/2 l červeného stolního vína, 2 větší cibule, 50 g slaniny, 50 g strouhaného chleba a perníku, 1 lžíce rybízové zavařeniny, citrónová šťáva

Postup

Koření svaříme v troše vody, přidáme všechno víno, ale už nevaříme. Necháme zchladnout. Kachnu očistíme, rozdělíme na porce a přelijeme připravenou marinádou. Necháme ji v chladnu nejméně den uležet. Druhý den očistíme cibuli a nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájenou na nudličky rozškvaříme, přidáme na ni nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Na to vložíme kousky marinované kachny, podlijeme malou částí přecezené marinády, zakryjeme pokličkou a pečeme v troubě do měkka. Upečené porce kachny vyjmeme, do výpeku přidáme další část marinády, zahustíme nastrouhaným chlebem, perníkem, dochutíme zavařeninou, citrónovou šťávou a promícháme. Vrátíme zpět porce kachny a společně prohřejeme. Podáváme s kynutým knedlíkem se zelím.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Vytvořte si www stránky zdarma! Webnode