Široké nudle se slaninou a sýrovou omáčkou

17.09.2010 20:42

Široké nudle se slaninou a sýrovou omáčkou


Ingredience

1 cibuli, 100 g ementálu, 100 g nivy, 100 g smetanového sýru, 100 g anglické slaniny, 1 lžíci nasekané petrželky nebo pažitky, 200 ml smetany, 1 lžičku sušeného oregana, 400 g širokých nudlí, sůl

Postup

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Ementál a nivu nastrouháme na hrubém struhadle. Smetanový sýr rozdělíme na kousky. Slaninu nakrájíme na nudličky. Nasekáme petrželku nebo pažitku. Na pánev dáme nakrájenou slaninu, cibuli a orestujeme. Přilijeme smetanu a přidáme všechny sýry. Mícháme, až se sýry rozpustí a vznikne hustá sýrová omáčka. Oregano a větší část nasekané zelené petrželky přidáme až na konec a odstavíme ze zdroje tepla. Těstoviny vložíme do osolené vroucí vody, promícháme a vaříme 3 až 4 minuty. Po této době odstavíme z plotny a necháme ještě 5 minut dojít pod pokličkou. Hotové zcedíme a na míse promícháme se sýrovou omáčkou. Podáváme posypané zbytkem pažitky nebo zelené petrželky.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět