Sicilské nudle s tuňákem se žampióny

17.09.2010 20:43

Sicilské nudle s tuňákem se žampióny


Ingredience

500 g rajčat nebo z konzervy, 100 g žampiónů, 1 cibule, 3 stroužky česneku, olivový olej, zelenou petrželku nebo čerstvou bazalku, 100 g černých oliv bez pecek, 300 g konzervu tuňáka ve vlastní šťávě, 400 g širokých nudlí, sůl, 2 lžíce strouhaného parmazánu

Postup

Čerstvá rajčata, nařízneme do křížku, spaříme v horké vodě, oloupeme a nasekáme. Očištěné žampióny nakrájíme na plátky. Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli pokrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. V hluboké pánvi rozpálíme trochu oleje a podusíme na něm nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, pokrájená rajčata, snítku petrželky nebo bazalky, přikryjeme pokličkou a necháme zvolna dusit asi 30 minut. Na jiné pánvi rozpálíme trochu oleje a na něm orestujeme pokrájené žampióny. Ke konci přípravy je přidáme do omáčky stejně jako nakrájené olivy a kousky tuňáka. Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme nudle podle návodu na obalu, zcedíme a promícháme s omáčkou. Těstoviny na talíři posypeme parmazánem a jemně nasekanou zelenou petrželkou nebo bazalkou.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět