Selský vepřový guláš s křenem

Ingredience
600 g vepřového plecka, 150 g vepřových ledvinek, 150 g vepřových jater, 100 g čerstvého křenu, 75 g sádla, 200 g cibule, 15 g mleté sladké papriky, 500 ml vody, zázvor, kmín, pepř, majoránku, 2 stroužky česneku, 50 g hladké mouky, sůl
Postup
Maso nakrájíme nakostky, pak na sádle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zpěníme, přidáme maso, orestujeme, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, trochu zázvoru, kmínu, majoránky, utřený česnek, promícháme a dusíme pod poklicí. Když je maso poloměkké, přidáme na hranolky nakrájené ledvinky a játra, podlijeme znovu vodou a dusíme do měkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme a povaříme. Šťávu přecedíme na maso a porce zdobíme čerstvě nastrouhaným křenem. Podáváme s knedlíkem nebo s chlebem.