Segedínský guláš ze sójových kostek

Ingredience
1 sójové kostky, masox, 1 kysané zelí, 1 větší cibule, sladká paprika, kmín, bobkový list, olej, šlehačka (smetana), hladká mouka, sůl, cukr
Postup
Uvaříme sójové kostky dle návodu a necháme okapat. Nakrájíme nadrobno cibuli a zpěníme na oleji, přidáme sojové kostky a kostku masoxu, kmín, bobkový list a osmahneme, tak aby kostky nasály masox. Pak přidáme přiměřeně červenou papriku, chvíli orestujeme, přidáme kysané zelí, zalijeme vodou a dusíme do změknutí. Občas dolíváme vodu. Nakonec zalijeme půlkou smetany a do druhé půlky přidáme hladkou mouku, rozmícháme a zelí zahustíme. Dochutíme dle potřeby solí nebo cukrem. Podáváme s houskovým knedlíkem.