Segedínský guláš II.

Ingredience
3/4 kg vepřového masa (libové), 2 velké cibule, 2 až 3 lžíce oleje, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžička gulášového koření, 3/4 litru vody, 1 lžíce soli, 6 lžic hotové jíšky tmavé, 300 g kysaného zelí,1 zakysaná smetana
Postup
Necháme rozpálit olej v širším hrnci, pak na něm dozlatova orestujeme cibuli a přidáme maso nakrájené na kostky a opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo, pak ho posypeme sladkou paprikou, gulášovým kořením a rychle promícháme. 1/2 minuty smažíme, pak vše zalijeme vodou a necháme dusit na mírném ohni do změknutí masa. V polovině dušení vložíme okapané pokrájené zelí. Ke konci varu vmícháme 6 lžic tmavé jíšky, hustou kysanou smetanu a podle chuti dosolíme. Podávámee s houskovým knedlíkem.