Roláda z krůtího masa s klobásou

01.09.2010 19:37

Roláda z krůtího masa s klobásou


Ingredience

1 krůtí prso, sůl, kari koření, 50 g másla, 3 vajíčka, 2 nožičky klobásy (ostravská, horácká apd.), 100 g cukety ( nebo 2 kyselé okurky), olej, vývar

Postup

Maso opatrně rozřízneme tak, aby nám vznikl co největší plát (a nikde jsme si neudělali zbytečné díry). Takto vytvořený plát masa lehce naklepeme (nejlépe přes potravinářskou fólii nebo přes mikrotenový sáček). Po obou stranách ho osolíme a po vnitřní straně posypeme kari kořením. Na másle uděláme míchaná vajíčka a poklademe je na plát masa. Klobásy oloupeme, rozdělíme podélně na poloviny a položíme na vajíčka. Cukety oloupeme, nakrájíme na hranolky a poklademe je podél klobás. Takto připravenou náplň pevně zabalíme do plátu masa a roládu převážeme. Osmahneme ji na povrchu na troše oleje a necháme ji péct v troubě. Občas kontrolujeme a v případě potřeby podléváme vývarem. Asi po 40 minutách ji otočíme a pečeme dalších 30 minut. Podáváme s bramborem, s bramborovou kaší, s jednoduchým bramborovým salátem a čerstvou zeleninou. Můžeme podávat i studenou, s chlebem a naloženou zeleninou.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Tvorba webových stránek zdarma Webnode