Řeznický guláš

31.08.2010 14:11

Řeznický guláš


Ingredience

 

1 kg vepřové krkovice, 500 g vepřových vnitřností (jazyk, srdce, játra, ledvinky, slezin, 3 větší cibule, 4 lžíce sádla, 1 lžíce sladké papriky, 1/2 lžičky chilli, 1 lžička drceného kmínu, 1/2 lžičky mletého pepře, 2 lžíce hladké mouky, 5 stroužků česneku, sůl

Postup

 

Maso i vnitřnosti pokrájíme nakousky, jazyk spaříme a povrch sloupneme. Na sádle orestujeme cibuli, přidáme maso, promícháme a smažíme tak dlouho až se odpaří všechna tekutina. Pak vmícháme papriku, pepř a kmín, opět promícháme, podlijeme vodou nebo masovým vývarem a za častého míchání udusíme téměř doměkka. Guláš zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a dodusíme. Nakonec vše dochutíme prolisovaným česnekem a kořením. Podáváme s chlebem nebo s knedlíky.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět