Rajská omáčka s hovězím masem

31.08.2010 14:16

Rajská omáčka s hovězím masem


Ingredience

 

500 g hovězí kýty, 500 g hovězích žeber, 1 větší rajský protlak, 2 cibule, kousek slaniny, mraženou zeleninu pod svíčkovou, 3 lžíce hladké mouky, 1 větší bobkový list, 4 kuličky cel.pepře, 4 kuličky nového koření, sůl, cukr, citrónová šťáva

Postup

 

Nejdříve si dáme do papiňáku uvařit maso, žebra i hovězí zadní, to pouze osolíme.Vaříme doměkka asi 45 minut. Do kastrolu nalijeme trochu oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kousek slaniny nakrájené nakostičky a osmažíme. Potom přidáme mraženou zeleninu a též necháme opražit. Nakonec zahustíme hladkou moukou asi 3 lžíce a rozředíme vývarem, který jsme získali z uvařeného masa. Pak vešleháme rajský protlak, přidáme koření, sůl a vaříme alespoň 1/2 hodiny. Nakonec omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme, ochutíme cukrem, citrónovou šťávou a vložíme hovězí zadní nakrájené naplátky. Z druhé části vývaru a hovězího žebra uděláme polévku. Zavaříme mraženou zeleninu (polévkovou směs), nudličky, masox, sůl a petrželku.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět