Pstruzi s omáčkou kapary

16.09.2010 20:01

Pstruzi s omáčkou kapary


Ingredience

4 pstruhy, sůl, 1 citrón, 2 malé cibule, 40 g másla, 60 g hladké mouky, 300 ml bílého vína, mletý pepř, mletá sladká paprika, 60 g mandlí, 3 lžíce kapary, hladká mouka na obalení, tuk na pečení

Postup

Vykuchané pstruhy opláchneme, osušíme a zevnitř i zvenčí osolíme, pokapeme je citrónovou šťávou a necháme v chladnu odležet asi jednu hodinu. Zatím oloupeme cibuli, nakrájíme na velmi malé kostičky, osmahneme na másle, zaprášíme hladkou moukou, znovu osmahneme, zalijeme vínem, rozšleháme asi 10 minut povaříme. Omáčku osolíme a okořeníme pepřem a mletou paprikou. Pak do ní přidáme oloupané a na lupínky nakrájené mandle a jemně nasekané kapary. Omáčku odstavíme ze zdroje tepla a podle potřeby dochutíme citrónem. Pstruhy obalíme v hladké mouce, v pánvi rozehřejeme tuk a pstruhy opečeme po obou stranách do zlatova. Pak je srovnáme do zapékací misky, zalijeme připravenou omáčkou a z prudka zapečeme v troubě. Stačí 10 až 15 minut. Podáváme s dušenou rýží, se širokými nudlemi nebo třeba s bílou bagetou a s čerstvou zeleninou.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět