Polévka z králičích drobků
Ingredience
3 l vody, 1 až 2 králičí hlavy, 1 lžíci soli, 1 bobkový list, 4 kuličky celého pepře, králičí játra a ledvinky, 2 mrkve, 2 petržele, 1/2 celeru, 1 pórek, 2 lžíce zeleného hrášku, 100 g másla, 2 lžíce hladké mouky, mletý pepř, 1 lžičku vegety, zelenou petrželku, 2 až 3 rohlíky
Postup
Do studené vody dáme vařit králičí hlavy, přidáme lžíci soli, 1 bobkový list a 4 kuličky celého pepře. Vaříme zvolna a asi po 15 minutách přidáme další králičí vnitřnosti játra, ledvinky. Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho z polévky, necháme zchladnout, obereme, případně pokrájíme a vrátíme do polévky. Kořenovou zeleninu nakrájíme nakostičky a přidáme do polévky. Pórek nakrájíme nakolečka a vložíme do polévky společně s hráškem. Ze 70 gramů másla a hladké mouky připravíme tmavší jíšku, rozředíme, vodou, rozmícháme, vlijeme do vroucí polévky a necháme ji provařit. Na závěr dochutíme mletým pepřem a vegetou a přidáme nasekanou zelenou petrželku. Podáváme s osmaženými rohlíky, které jsme osmažili na zbytku másla.