Polévka se zelenými smaženkami
Ingredience
1,1/2 l vývaru z masa, 150 g kořenové zeleniny, 1 cibuli vcelku, 2 stroužky česneku na plátky, 6 zrnek pepře, 4 zrnka nového koření, 1 bobkový list, špetku tymiánu, sůl, na ozdobení zelenou petrželku
Na smaženky
1 vejce, 4 lžíce petrželky, 1 lžíci nasekané cibule, 1 lžíci polohrubé mouky, sůl, pepř, olej
Postup
Vývar s nakrájenou zeleninou, celou cibulí, s česnekem, kořením, osolíme, přivedeme k varu a vaříme, až zelenina změkne. V hrnku rozšleháme vejce, přidáme jemně nakrájenou petrželku, cibuli, mouku, špetku soli a pepře a vidličkou dobře rozšleháme. V pánvi rozpálíme olej, směs nabíráme kávovou lžičkou a pečeme malé smaženky. Hotové smaženky dáme na talíř a přelijeme polévkou a ozdobíme zelenou petrželkou.