Polévka se slaninou a ovesnými vločkami

26.08.2010 13:29

Polévka se slaninou a ovesnými vločkami


Ingredience

 

 
2 l vody, 1 bujónovou kostku, 80 g kořenové zeleniny, 1 cibuli, 80 g slaniny, 3 vrchovaté lžíce ovesných vloček, sůl, pepř, zelenou petrželku

 

Postup

 

 
Z bujónové kostky uvaříme 2 litry vývaru. Očistíme si kořenovou zeleninu a cibuli a obojí nakrájíme nakostičky. Slaninu nakrájíme nakostičky a necháme v hrnci rozškvařit. Přidáme k ní nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu a vše společně osmahneme. Zalijeme vývarem a vaříme. Asi po 10 minutách varu přidáme tři vrchovaté lžíce ovesných vloček, sůl a trochu pepře. A vaříme dokud nezměkne zelenina. Před podáváním posypeme polévku hustě zelenou petrželkou.

 

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode