Polévka se slaninou a ovesnými vločkami
Ingredience
2 l vody, 1 bujónovou kostku, 80 g kořenové zeleniny, 1 cibuli, 80 g slaniny, 3 vrchovaté lžíce ovesných vloček, sůl, pepř, zelenou petrželku
Postup
Z bujónové kostky uvaříme 2 litry vývaru. Očistíme si kořenovou zeleninu a cibuli a obojí nakrájíme nakostičky. Slaninu nakrájíme nakostičky a necháme v hrnci rozškvařit. Přidáme k ní nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu a vše společně osmahneme. Zalijeme vývarem a vaříme. Asi po 10 minutách varu přidáme tři vrchovaté lžíce ovesných vloček, sůl a trochu pepře. A vaříme dokud nezměkne zelenina. Před podáváním posypeme polévku hustě zelenou petrželkou.