Plněné kuře „Pchu-lao“

Ingredience
1 kuře, 3 stroužky česneku, 2 cm čerstvého zázvoru, 1 rovná lžička mletého zázvoru, 2 chilli papričky, 4 lžíce oleje, 1 velká cibule, 20 rozinek, 20 oloupaných mandlí, 1 lžíce hrášku, 1 velká mrkev, 1 brambor, 4 lžíce uvařené rýže, 1 lžíce kečupu, sůl
Postup
Protože na nádivku jsou třeba předem uvařené suroviny, začínáme s vařením rýže, brambor a mrkve. Hrášek použijeme buď sterilovaný, nebo mražený. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme. Rozinky propláchneme a také nasekáme. Jakmile máme tyto suroviny připravené, oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Na jedné lžíci oleje orestujeme cibuli, přidáme rozinky, mandle, hrášek, mrkev, brambor, to vše nakrájené na kostičky, vařenou rýži, vše okořeníme zázvorem a dosolíme. Můžeme přidat i lžíci kečupu. Směs dobře promícháme a necháme zchladnout. Opláchnuté kuře necháme okapat a případně osušíme papírovou utěrkou. Česnek prolisujeme, zázvor oloupeme a nastrouháme. Chilli papričky rozdrtíme (nebo použijeme chilli koření). Přidáme malou lžičku oleje a ze všech ingrediencí uděláme pastu, s kterou důkladně potřeme kuře zvenku i zevnitř. Poté břišní dutinu naplníme nádivkou a uzavřeme jehlou na závitky. Kuře opečeme na zbývajícím oleji po všech stranách, poté ho podlijeme trochou horké vody a dáme péct do trouby. Měkké kuře vyjmeme, rozporcujeme a podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenou rýží.