Penne s rajčatovou omáčkou

17.09.2010 20:46

Penne s rajčatovou omáčkou


Ingredience

400 g penne (těstoviny - trubičky), sůl, 1 velkou cibuli, 200 g pikantní slaniny, 200 g oliv, 1 velkou feferonku, 150 ml rajčatové šťávy, 4 lžíce kečupu, trochu cukru, 200 ml smetany, nastrouhaný tvrdý sýr na posypání, na ozdobu nasekaná zelená petrželka

Postup

V osolené vodě uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Cibuli jemně nakrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, olivy, feferonky na kolečka a připravíme si všechny ostatní ingredience. Cibuli orestujeme společně s nakrájenou slaninou, přidáme olivy, rajčatovou šťávu, kečup, feferonky, trochu cukru a špetku soli. Necháme provařit a na konec přimícháme smetanu. Připravenou omáčkou polijeme uvařené těstoviny. Posypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme zelenou petrželkou a podáváme.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět