Paprikáš z králičího masa

31.08.2010 14:27

Paprikáš z králičího masa


Ingredience

 

800 g králičího masa bez kostí, 200 g cibule, 10 g mleté sladké papriky, 6 lžic oleje, hovězí vývar (vývar z masoxu), 1 kelímek zakysané smetany, 1 až 2 lžíce hladké mouky, sůl

Postup

 

Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na větší kostky. V kastrolu rozehřejeme tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Potom přidáme nakrájené maso, opečeme krátce po všech stranách a osolíme. Orestované maso zaprášíme paprikou, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou do změknutí. Občas zamícháme a podlijeme vývarem. Když je maso měkké, vmícháme postupně zakysanou smetanu a necháme asi 4 až 5 minut provařit. Chceme-li mít hustou (a vydatnou) omáčku, vmícháme do smetany jednu či dvě rovné polévkové lžíce hladké mouky a necháme provařit asi 5 až 8 minut. Podáváme s bramborem, s rýží, nebo s bramborovým knedlíkem.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět



Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode