Paprikáš s noky

31.08.2010 14:28

Paprikáš s noky


Ingredience

 

750 g hovězího plecka, 2 cibule, 2 lžíce sádla, 1 bobkový list, 1 lžičku mleté sladké papriky, celý černý pepř, sůl

Na noky

 

400 g hrubé mouky, 100 g polohrubé mouky, 220 ml vlažného mléka, 1 vejce, 50 g změklého másla, sůl

Postup

 

Oloupanou cibuli nakrájíme nakolečka. V kastrolu rozpálíme sádlo, cibuli na něm orestujeme, přidáme bobkový list a celý pepř. Maso nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Opečeme ho za občasného míchání po všech stranách. Osolíme, přidáme mletou papriku, promícháme a dusíme pod pokličkou do změknutí. Je-li třeba, podlijeme teplou vodou nebo vývarem. Jakmile je maso poloměkké, začneme s přípravou noků.

Příprava noků

 

Ze všech surovin, které máme na noky vypracujeme tužší těsto. Rozdělíme ho na několik kousků a z každého vyválíme na pomoučeném vále silnější váleček. Ten rozkrájíme nožem na noky. Noky shrneme z válu do vroucí osolené vody, lehce promícháme a od chvíle, kdy začne voda znovu vřít, vaříme asi 15 minut. Poté jeden nok překrojíme a ochutnáme. Hotové noky slijeme a ihned promícháme do paprikáše. Společně necháme prohřát. Podáváme s lehkým přílohovým zelím.
Design by Jozef Pataky

—————

Zpět