Nudle s tuňákem a rajčaty

17.09.2010 20:48

Nudle s tuňákem a rajčaty


Ingredience

400 g širokých na okraji zvlněných nudlí, 400 g tuňáka z konzervy (kousky ve vlastní šťávě), 500 g rajčat, 1 menší lilek nebo baklažán, 1 velkou cibuli, 3 stroužky česneku, 100 g černých oliv, 2 lžíce strouhaného parmazánu, olivový olej, zelenou petrželku, pepř, sůl

Postup

Připravíme ingredience na tuňákovou směs. Čerstvá rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Lilek opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky silné asi 7 mm, každý plátek po obou stranách posolíme a necháme asi 10 minut „opotit“. Na plátcích lilku se objeví malé kapičky a ty vysušíme. (Tím se z lilku odstraní hořkost). Olivy nakrájíme na kolečka, zelenou petrželku nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozpálíme olivový olej, podusíme na něm cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nakrájená rajčata, plátky lilku a zelenou petrželku. Vše zvolna dusíme asi 20 minut. Občas promícháme. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Ke konci přípravy omáčky do ní vsypeme kousky tuňáka a kolečka oliv, lehce promícháme a necháme ohřát. Tuto směs navršíme na uvařené těstoviny a posypeme nastrouhaným parmazánem.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět