Mrkvová polévka s kysanou smetanou

26.08.2010 14:10

Mrkvová polévka s kysanou smetanou


Ingredience

 

 
4 velké mrkve, 1/2 malého celeru, 2 lžíce másla, 1 lžíci hladké mouky, 1 l polotučného mléka, 1 lžičku soli, špetku pepře, 200 g kysané smetany, zelenou petrželku

 

Postup

 

 
Mrkev a celer nastrouháme najemno. V hrnci rozehřejeme máslo a za stálého míchání osmažíme nastrouhanou zeleninu. Přidáme mouku a ještě chvilku smažíme. Zalijeme studeným mlékem, dobře rozmícháme, osolíme, opepříme a vaříme 10 minut. Pak přidáme větší polovinu zakysané smetany a necháme přejít varem. Hotovou polévku na talíři ozdobíme zbytkem smetany a zelenou petrželkou.

 

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět