Mořské ryby na víně s rajčaty

16.09.2010 21:17

Mořské ryby na víně s rajčaty


Ingredience

1 kg různých mražených ryb (např.mořská štika), sůl, pepř, 1 citrón, hladká mouka, 1 velká cibule, 4 velká rajčata, olej, majoránka, 100 ml bílého vína

Postup

Ryby rozmrazíme, opláchneme a osušíme. Nakrájíme na kousky asi velikosti dlaně, osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a po obou stranách je obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky či na osminky. V hlubší pánvi rozpálíme olej a připravené kousky ryb na něm opečeme. Poté k rybám přidáme cibuli a zpěníme ji. Na konec přidáme nakrájená rajčata, majoránku, pepř a sůl, lehce promícháme, zakryjeme pokličkou a vše dusíme, až omáčka zhoustne. Na konec přilejeme bílé víno a krátce ještě povaříme. Podáváme s dušenou rýží.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět