Mexický guláš se sýrem

Ingredience
600 g předního nebo zadního hovězího masa, 80 g sádla nebo oleje, 2 až 3 střední cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 stroužky česneku, 1/4 l vývaru z masoxu, rovnou lžičku majoránky, 1/2 lžičky drceného kmínu, 3 lžíce kečupu, 100 g strouhaného sýra, 2 lžíce hladké mouky, sůl
Postup
Maso nakrájíme nakostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nakostičky. Připravíme vývar z masoxu. (Připravený vývar nám bude sloužit na podlévání). V kastrolu necháme rozpálit sádlo nebo olej na něm osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a po všech stranách ho orestujeme. Potom ho poprášíme hladkou moukou a necháme trochu osmahnout. Přidáme mletou sladkou papriku, sůl, drcený kmín, prolisovaný česnek, vše zamícháme a opět trochu osmahneme. Za stálého míchání postupně podléváme vývarem tak, aby bylo maso potopené. Přidáme majoránku, kečup, promícháme a pod pokličkou necháme maso dusit doměkka. Občas zkontrolujeme, zamícháme, případně přilijeme vývar. Když je maso měkké, guláš ochutnáme a ochutíme. Můžeme přidat i dvě lžíce sterilizovaného hrášku, který necháme pouze prohřát. Na talíři guláš posypeme nahrubo strouhaným sýrem a případně i nanudličky rozkrájenou šunkou. Vhodnou přílohou je rýže, knedlík nebo chléb.