Maďarský kotlíkový guláš

Ingredience
1 kg hovězího zadního masa, 300 g cibule, 100 g sádla, 3 až 4 stroužky česneku, kmín, mletá pálivá paprika, sůl, 2,1/2 litru vývaru (hovězí bujón), 700 g brambor, 2 papriky, 2 sloupnutá rajčata, hrst jemně nakrájených celerových listů, 250 g mouky
Postup
Omyté maso nakrájíme na malé kostky. Cibuli nakrájíme najemno a v kotlíku nad ohněm na sádle osmahneme dozlatova, potom přidáme prolisovaný česnek a kmín. Posypeme pálivou paprikou, rychle přidáme maso, osolíme a dusíme. Když se vlastní šťáva vydusí, podlijeme trochou vývaru a pod pokličkou dále dusíme. Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na kostky, a když začne maso měknout, přidáme brambory spolu s pokrájenou paprikou a rajčetem. Nakonec zahustíme moukou. Podáváme s pečivem nebo s chlebem.