Maďarský hovězí guláš

Ingredience
4 cibule, olej, 1 kg hovězího masa (krkovička, kližka), sladká nebo pálivá mletá paprika (dle chuti), kmín (drcený či mletý), sůl, vývar nebo hovězí bujón, chilli papričky, 6 paprik, 6 sloupnutých rajčat, 6 brambor
Postup
Na rozehřátém oleji dozlatova orestujeme pokrájenou cibuli, na ní krátce opečeme hovězí maso, které jsme nakrájeli nakostky, a až se maso zatáhne, přidáme mletou papriku, trochu kmínu a soli. Po chvíli zalijeme vývarem nebo ve vodě rozpuštěnou kostkou bujónu, přivedeme k varu, přiklopíme a dusíme do poloměkka. Poté dochutíme trochou chilli a než maso úplně změkne, nakrájíme si na větší kousky zeleninu a na menší kostičky brambory. Do gulášového základu přidáme nejdříve papriky a rajčata, a až pustí dostatek štávy, přisypeme brambory a necháme je pod pokličkou dusit, dokud nezměknou. Na závěr podle chuti dosolíme. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.