Losos s kuskusem a chilli papričkou

16.09.2010 21:19

Losos s kuskusem a chilli papričkou


Ingredience

2 filety z lososa (i zmražené), 2 lžíce kečupu, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička worcestru, 1 mladá cuketa, 1 pórek, 1 chilli paprička, 250 g kuskusu, olej

Postup

Filety z lososa nakrájíme na proužky široké asi 2 cm a naložíme je do směsi kečupu, sójové omáčky a worcestru. Necháme je alespoň 1 hodinu odležet v chladnu. Cuketu i pórek nakrájíme na kolečka, z chilli papričky odstraníme semínka a nasekáme na velmi malé kousky. Kuskus si připravíme dle návodu na obalu. V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájenou zeleninu a chilli papričku. Přidáme marinované maso a opečeme. Promícháme s připraveným kuskusem a podáváme. Jak připravit kuskus. Nejdříve ho nasypeme do misky, přidáme 3 lžíce kvalitního oleje a vidličkou promícháme. (Vidlička je na promíchání nejlepší, netvoří se hrudky). V kastrolu (nejlépe teflonovém) si uvaříme vodu s 1 lžičkou soli (místo vody můžeme použít zeleninový vývar). Kuskus vsypeme do vařící slané vody, mícháme až se voda vstřebá, odstavíme ze zdroje tepla a necháme přikryté pokličkou asi 3 minuty. Potom přidáme 3 lžičky másla, dáme na dvě či tří minuty opět na teplo a promícháme, až se máslo rozpustí. Potom opět odstavíme a necháme ještě asi 10 minut v kastrolu přikrytém poklicí. Takto připravený kuskus můžeme promíchat se zeleninou krátce opečenou na oleji. (viz fotografie).

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět