Losos s křenovou omáčkou a brusinkami

16.09.2010 21:20

Losos s křenovou omáčkou a brusinkami


Ingredience

4 podkovy z lososa, sůl, hladká mouka, olej

Ingredience na omáčku

1 zakysaná smetana, 2 polévkové lžíce majonézy, citrónová šťáva, 1 lžička worcestru, 2 až 3 vrchovaté lžíce strouhaného křenu, sůl

Postup

Porce lososa osolíme, obalíme v mouce a v rozpáleném oleji opečeme, losos nesmí ztmavnout. Opékáme pár minut po každé straně. Hotové porce přendáme na talíř. Přelijeme křenovou omáčkou, kterou získáme smícháním všech ingrediencí. Ozdobíme plátky citrónu a brusinkovým kompotem. Podáváme s opečenými nebo s vařenými brambory, popř. i s hranolkami.

Poznámka

Místo podkov lze použít steak z lososa (viz foto). Křenová omáčka je vynikající a dala by se určitě použít i k jinému masu.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět