Losos s brusinkovou omáčkou

16.09.2010 21:21

Losos s brusinkovou omáčkou


Ingredience

4 filety z lososa, olej, sůl, 200 ml červeného vína, 1 lžíce medu, špetka skořice, 1 hřebíček, 2 hrušky, 1 citrón, 1 malá sklenička brusinkového kompotu

Postup

Filety z lososa, zmražené, ale chlazené budou samozřejmě lepší. Necháme je rozmrazit, osušíme papírovou utěrkou. Vlastní příprava masa je jednoduchá, a tak se nejdříve věnujeme přípravě hrušek. Do kastrolku nalijeme červené víno, přidáme med, špetku skořice jeden hřebíček a přivedeme do varu. Hrušky rozkrojíme na dílky (čtvrtiny), vykrojíme jádřince a vložíme do vařícího vína. Ztlumíme příkon tepla a necháme je chvíli ve víně podusit. (Měly by změknout, ale pouze mírně, nesmí se rozpadat). Potom je z vína vyjmeme a udržujeme v teple. V části vína z pod hrušek rozmícháme brusinkový kompot (záleží na tom, jak je hustý) a za stálého míchání zahřejeme. V pánvi rozpálíme olej a lososí filety po obou stranách opečeme. Potom mírně osolíme, na talíři polijeme připravenou omáčkou, doplníme hruškami a plátkem citrónu. Vhodnou přílohou jsou brambory.

Design by Jozef Pataky

—————

Zpět